جستجو در مجله گردشگری
دستهبندی ها
مترو دبی | قیمت بلیط + ساعات کاری + قوانین
در این مقاله میخوانید
[ نمایش ]مترو دبی یکی از مدرنترین و جذابترین خطوط مترو در سراسر جهان است که با قطارهایی بسیار پیشرفته که البته کاملاً خودکار و بدون راهبر کار میکنند، یک تجربه جدید از حمل و نقل عمومی را برای مسافران به ارمغان میآورند. متروی دبی مهمترین مناطق گردشگری و فرهنگی دبی را به یکدیگر مرتبط میکند و از این رو استفاده از آن، کار را برای گردشگرانی که میخواهند از جاذبههای دبی دیدن کنند، ساده کرده است. اگر میخواهید درباره متروی دبی، ایستگاهها، امکانات و ساعات کار آن بیشتر بدانید تا انتهای این مقاله با همراه باشید.
متروی دبی برای نخستین بار در سال ۲۰۰۹ با ۱۰ ایستگاه شروع به کار کرد. اکنون نیز بهعنوان یکی از مدرنترین و پیشرفتهترین متروهای جهان شناخته میشود. شبکه متروی دبی اکنون با دارا بودن ۴۷ ایستگاه و مسیری به طول ۷۴ کیلومتر، چهار ناحیه (نواحی ۱، ۲، ۵ و ۶) از شش ناحیه شهر دبی را پوشش میدهد.
در حال حاضر، متروی دبی دارای دو خط سبز و قرمز است و بسیاری از جاهای دیدنی دبی، مقاصد تفریحی، مراکز خرید، رستورانها و هتلهای این شهر در نزدیکی ایستگاههای مترو هستند؛ درنتیجه گردشگران میتوانند با استفاده از خطوط مترو، بسیار راحت و با کمترین هزینه، خودشان را به مکانهای دیدنی دبی برسانند.
عکسی از نقشه مترو دبی
خط قرمز مترو دبی از ایستگاه سنترپوینت (الراشدیه سابق) در نزدیکی فرودگاه بینالمللی دبی شروع میشود. این خط اساساً در امتداد بزرگراه اصلی شهر، یعنی جاده شیخ زاید قرار دارد و با توقف در مراکز دیدنی و محلههای اصلی و معروف مانند برج خلیفه دبی، مرکز خرید دبی، خلیج تجاری، برجهای دریاچههای جمیرا، مارینا دبی و مرکز خرید امارات، مسیر خود را طی میکند. در ایستگاه جبل علی، این خط منشعب شده و درنهایت به دو مقصد ختم میشود: مسیر منشعبشده به سمت ایستگاه نمایشگاه Expo میرود و مسیر مستقیم به ایستگاه دبی اکسچنج میرسد.
خط سبز در نقشه مترو دبی با خط قرمز مترو موازی است و از ایستگاه اتصالات در منطقه الطوار شروع میشود و به نهر تاریخی دبی میرسد. این خط، مسافتی معادل ۲۲ کیلومتر را طی میکند و دارای ۲۰ ایستگاه است. در این میان، ۸ ایستگاه خط سبز زیرزمینی هستند. ایستگاههای خط سبز مترو عبارتند از اتصالات، القصیص، فرودگاه دبی، النهده، استادیوم، القیاده، ابوهیل، ابوبکر صدیق، صلاحالدین، اتحادیه، میدان بنیاس، میدان طلا، سوقالذهب، الراس، الغبیبه، شرف دی جی، برجمان، اود متا، شهر مراقبت بهداشتی دبی، الجداف و کریک.
در ادامه، ایستگاههای مترو دبی در هر دو خط سبز و قرمز را به تفکیک معرفی میکنیم. در ابتدای نام هر یک از ایستگاهها به کد ایستگاه اشاره شده است.
ساعات کاری متروی دبی به این ترتیب است:
متروی دبی از جمله پیشرفتهترین متروهای دنیاست که امکاناتی چون آسانسور و پله برقی، تهویه هوای مطبوع، امکانات گرمایشی و سرمایشی عالی، دکمه توقف اضطراری، فروشگاههای کوچک، دستگاههای ATM، پوشش کامل تلفن همراه و اینترنت رایگان در واگن فرست کلاس و… را در اختیار مسافران قرار میدهد.
هر ایستگاه مترو تلفن اضطراری دارد تا بتوانید در صورت ضرورت با نیروهای امدادی تماس بگیرید؛ ضمن اینکه تمام ایستگاههای آن آسانسور دارند و برای افراد معلول قابل استفاده هستند. بیش از ۳ هزار دوربین مداربسته در متروی دبی وجود دارد و نیروهای امنیتی دائماً آن را چک میکنند؛ بنابراین امنیت بالایی در مترو دبی حاکم است. همچنین به دلیل رفتوآمد بیشمار گردشگران خارجی، تابلوهای راهنمای بسیاری در آن تعبیه شده تا از سردرگمی مسافران جلوگیری شود.
عکسی از واگن مترو دبی
قطارهای متروی دبی کاملاً سریعالسیر هستند و مدت زمان انتظار شما برای رسیدن قطارها طولانی نخواهد بود. معمولاً این زمان حدود ۳ الی ۴ دقیقه است و در بیشترین حالت هم تنها ۷ دقیقه منتظر رسیدن قطار خواهید بود.
اگر میخواهید هزینه سفر به دبی را کاهش داده و از شبکه متروی دبی استفاده کنید، باید بدانید که برای پرداخت هزینه بلیط مترو باید از یک نوع کارت اعتباری مخصوص به نام «نول کارت» استفاده کنید. نول کارت به استانبول کارت یا کارتهای متروی ایران شباهت زیادی دارد، فقط برای سرویسها و خدمات بیشتری قابلاستفاده است و علاوهبر حملونقل عمومی میتوانید در خرید از بعضی فروشگاهها، پمپ بنزینها، جاهای دیدنی و… هم از آن استفاده کنید. در ادامه، درباره نحوه خرید و شارژ کردن این کارت و همچنین هزینه استفاده از مترو دبی توضیح میدهیم.
در خرید نول کارت، نکات مهم و جزییاتی وجود دارد که باید به آنها دقت کنید؛ از جمله اینکه نولکارتهایی که مورد استفاده گردشگران قرار میگیرند، سه نوع مختلف دارند و شما باید نول کارتی را انتخاب کنید که مناسب استفاده شما باشد.
نول کارت قرمز، کارتی است که بیشتر گردشگران از آن استفاده میکنند؛ چراکه قیمت خرید آن تنها ۲ درهم است و به دلیل ارزان بودن، برای گردشگرانی که قصد اقامت چند روزه در دبی را دارند، بسیار مناسب است. از کارت قرمز متروی دبی میتوان برای مترو، اتوبوس و تراموا استفاده کرد؛ اما برای تاکسی کارایی ندارد. به خاطر داشته باشید که این کارت، حداکثر برای ۱۰ سفر یا ۹۰ روز شارژ میشود و در یک روز نمیتوانید بیش از ۵ بار آن را شارژ کنید.
این کارت برای استفاده مکرر از سیستم حمل و نقل عمومی در دبی مناسب است و میتوانید همه نوع وسایل نقلیه را با استفاده از این کارت، سوار شوید. هر نول کارت نقرهای تا ۵ سال اعتبار دارد و تا ۱۰۰۰ درهم میتوان آن را شارژ کرد. هزینه تهیه نول کارت نقرهای ۲۵ درهم است که شامل ۱۹ درهم شارژ اولیه میشود.
نول کارت طلایی تقریباً مثل نول کارت نقرهای است، با این تفاوت که افرادی که نول کارت طلایی دارند میتوانند در قسمت فرست کلاس مترو، اتوبوس و تراموا بنشینند. هزینه خرید نول کارت طلایی و نقرهای یکسان اما هزینه استفاده از آنها متفاوت است و با هربار استفاده از نول کارت طلایی، شارژ بیشتری از کارت شما کسر میشود.
عکسی از نول کارتهای مترو دبی
سوال بعدی که ممکن است در ذهنتان وجود داشته باشد این است که در هر سفر چه مقدار از شارژ نول کارت شما کسر میشود. در جدول زیر، اطلاعات مربوط به هزینههای تردد در نواحی مختلف شهر دبی به تفکیک ذکر شده است.
ناحیه طی شده | نول کارت قرمز | نول کارت نقرهای | نول کارت طلایی |
---|---|---|---|
تردد در یک ناحیه | ۴ درهم | ۳ درهم | ۶ درهم |
تردد در دو ناحیه | ۶ درهم | ۵ درهم | ۱۰ درهم |
تردد در بیش از دو ناحیه | ۸/۵ درهم | ۷/۵ درهم | ۱۵ درهم |
اپلیکیشن مترو دبی، یکی از پرکاربردترین اپلیکیشنهایی است که در سفر به دبی در تور دبی نوروز 1404 از آن استفاده خواهید کرد. با نصب این برنامه کاربردی، اطلاعات کاملی از ایستگاهها و امکانات رفاهیشان، ساعت شروع و پایان کار ایستگاه، ساعات توقف، ورود و خروج قطار، قوانین مترو و مواردی که شامل جریمه نقدی خواهد شد، دسترسیهای مکانی و مراکز گردشگری اطراف به دست خواهید آورد.
مترو در هر کشوری قوانین خاص خود را دارد و متروی دبی نیز از این قاعده مستثنی نیست. البته باید به خاطر داشته باشید که قوانین در متروی دبی بسیار سختگیرانه و جدی هستند و هرگونه تخلف، با جریمه نقدی پاسخ داده خواهد شد. همچنین خوب است که با قوانین دبی برای توریست ها نیز آشنا باشید. در ادامه به تخلفات و جریمههای آنها اشاره میکنیم.
اگر قصد سفر به دبی را دارید، بد نیست درباره متروی دبی نکات زیر را هم در نظر داشته باشید:
مترو دبی نهتنها یکی از بهترین و راحتترین ابزارهای حمل و نقل عمومی در دبی است؛ بلکه به خاطر زیبایی، رفاه و مدرن بودن آن، یکی از جاهای دیدنی دبی هم به حساب میآید. اگرچه گزینههای حمل و نقل در دبی، از اتوبوس گرفته تا تاکسی آبی در دسترس مسافران تور دبی است؛ اما بدون شک، متروی دبی با دسترسی آسان، قطارهای سریعالسیر، مدت انتظار کوتاه و نزدیکی به اماکن مهم شهر، بهترین راه برای گشت و گذار در این شهر لاکچری است.
سؤالات متداول:
1. متروی دبی چند ایستگاه دارد؟
متروی شهر دبی در حال حاضر، 47 ایستگاه دارد که به تمام نقاط دیدنی این شهر دسترسی دارند.
2. ساعات کاری متروی دبی به چه شکل است؟
- روز شنبه از ساعت ۵ صبح تا ۱۲ شب
- روزهای دوشنبه تا پنجشنبه از ساعت ۵ صبح تا ۱۲ بامداد
- روزهای جمعه از ساعت ۵ صبح تا ۱ بامداد