جستجو در مجله گردشگری
دستهبندی ها
طولانی ترین پل تاریخی ایران
در این مقاله میخوانید
[ نمایش ]پل لاتیدان یکی از آثار تاریخی واقع در بخش مرکزی شهرستان بندرعباس در جنوب ایران است. پل لاتیدان سالها در زیر خاک مدفون بود تا اینکه در سال ۱۳۷۲، در اثر سیلاب در نزدیکی روستای کلمتلی (لاتیدان) (شهرستان بندرعباس – استان هرمزگان)، یکی از درازترین پلهای تاریخی ایران، نمایان شد.برای دیدن طویلترین پل ایران باید به جنوب ایران و استان هرمزگان سفر کنید. در 50 کیلومتری غرب بندرعباس روی رود «کول» پلی بسیار بلند و طویل ساخته شده است که پل لاتیدان نام دارد.
عرض پل لاتیدان به دلیل طولانی بودن آن در بخشهای مختلف متغیر است. یکی از اصلیترین دلایل تخریب قسمت میانی پل، نبود امکان ساخت پی و شالوده محکم برای آن به دلیل شدت جریان آب رود است. مصالح به کار رفته در ساخت این پل سنگهای تراش نخورده و ناهمگون است که توسط ملاط به یکدیگر متصل شدهاند.عرض پل لاتیدان به دلیل طولانی بودن آن در بخشهای مختلف متغیر است.
این
پل ظاهراً در زمان شاه عباس اول و در جریان احداث جاده کاروان رو ساخته
شده و نقش موثری در نقل و انتقال نیرو و تدارکات برای باز پس گیری منطقه
خلیج فارس از استعمارگران پرتغالی داشته است.
باید دانست که درازای پل
لاتیدان (پلکول)، سه برابر سی و سه پل اصفهان است و تاکنون گامهای اندکی
برای بازسازی، استحکامبخشی و نگاهداری این پل برداشته شدهاست.
بهگونهای که تنها در سالهای ۱۳۷۹ و ۱۳۸۶، بازسازی اندکی بر روی آن به
عمل آمدهاست.
از آنجا که این پل تاریخی ، در مسیر آبراهههای چندی قرار دارد و در فصل بارندگی، حجم آب در زیر پل بسیار زیاد است، از این رو باید با تعیین اعتبارات ملی برای این اثر ملی، کار بررسیهای استحکامبخشی و بازسازی این پل آغاز شود، پیش از آنکه این اثر که پس از گذشت سالها بر اثر یک سیلاب سر برآوردهاست، در اثر سیلاب دیگری فرو ریزد و نابود شود.