جستجو در مجله گردشگری
دستهبندی ها
انواع اتاق های هتل | معرفی 19 اتاق
در این مقاله میخوانید
[ نمایش ]یکی از اصلیترین کارهایی که هنگام برنامهریزی برای سفر باید انجام داد، انتخاب و رزرو اتاق در هتل است. فرقی نمیکند سفرتان چند روز طول میکشد و مدت اقامتتان چقدر است، در هر صورت انتخاب یک اتاق مناسب در یک هتل خوب بهشدت بر کیفیت سفر شما اثر میگذارد.
هتلها را براساس تعداد تختهای اتاق، اندازه تختها، نوع مبلمان، طراحی داخلی و امکانات اضافی نامگذاری میکنند. در این مقاله تصمیم گرفتیم شما را با انواع اتاق های هتل آشنا کنیم تا خودتان بتوانید بهراحتی تشخیص دهید کدام اتاق برای بودجه، تعداد نفرات، راحتی و کاربری مدنظر شما مناسبتر است.
همانطور که از نام این اتاق مشخص است، طراحی آن برای یک نفر مناسب خواهد بود. اتاق سینگل معمولاً یک تخت یکنفره دارد و مساحت آن بین ۳۷ تا ۴۵ متر مربع در نظر گرفته میشود. امکانات اتاق یک نفره به ستارههای هتل بستگی دارد و میتواند تلویزیون، یخچال، حمام و سرویس بهداشتی داشته باشد.
اگر در زمان رزرو اتاق علامت اختصاری SGL را دیدید بدانید که منظور اتاق تکنفره یا همان سینگل است. شاید بد نباشد بدانید که اتاق سینگل در برخی هتلها قیمت بیشتری نسبت به اتاقهای دو نفره و حتی سه نفره دارد؛ چراکه بعضی از سرویسهای ویژه هتل فقط در اختیار اتاقهای تکنفره قرار میگیرد.
تختهای اتاقهای تکنفره معمولاً کوچک هستند اما در بعضی از هتلها از تختهای کینگ نیز استفاده میشود. اتاق تکنفره یکی از پراستفادهترین و محبوبترین انواع اتاق های هتل به شمار میآید.
اتاق دبل هتل که با علامت اختصاری DBL از آن یاد میشود، برای اقامت دو مسافر در نظر گرفته شده است و محبوبترین اتاق برای زوجها محسوب میشود. در این اتاقها یک تخت دو نفره (بههم چسبیده) با سایز کینگ یا کویین قرار داده میشود و مساحت آن معمولاً بین 40 تا 45 مترمربع است.
عکسی از اتاق دو نفره دبل
اتاق تویین اتاقی است که مانند اتاق دبل برای اقامت دو نفر مناسب است اما با این تفاوت که در این اتاق دو تخت تکنفره مجزا قرار داده شده که معمولاً به وسیله یک میز پاتختی از یکدیگر جدا شدهاند. تختهای اتاق تویین تکنفره هستند و معمولاً تخت سایز کینگ در این اتاقها استفاده نمیشود. این اتاق یک انتخاب خوب برای زمانی است که با یکی از دوستان یا اعضای خانوادهتان به سفر میروید.
تصویری از اتاق تویین
از انواع اتاق های هتل باید به اتاق سه نفره یا تریپل اشاره کنیم. همانطور که مشخص است این اتاقها برای اقامت سه نفر مناسب هستند و معمولاً به دو شکل در اختیار مسافران قرار میگیرند. یکی از حالتهای اتاق تریپل به این شکل است که سه تخت مجزا برای هر شخص در اتاقی که کمی بزرگتر از اتاقهای سینگل و دبل است قرار میگیرد. در بعضی از هتلها ممکن است این اتاق دو عدد سرویس بهداشتی داشته باشد که افراد بتوانند از امکانات بهداشتی بیشتری بهرهمند شوند.
حالت دیگر این اتاقها به این صورت است که یک تخت دو نفره و یک تخت یکنفره در اتاق قرار دارد. معمولاً این گزینه برای خانوادههای سه نفره بسیار مناسب است و در بین خانوادهها محبوبیت بسیاری دارد. طبیعتاً اتاقهای سه نفره مساحت و البته قیمت بیشتری دارند.
اتاق کواد یا چهارنفره اتاقی بسیار بزرگ با مساحت ۷۰ تا ۸۵ متر مربع است که برای اقامت چهار نفر در نظر گرفته میشود و البته در همه هتلها نمیتوانید آن را پیدا کنید؛ چراکه به دلیل مساحت فراوان معمولاً هتلها این اتاق را بهصرفه نمیدانند. تختهای اتاق کواد میتواند به شکل چهار تخت تک نفره مجزا یا دو تخت دو نفره باشد؛ البته معمولاً برای کاهش هزینهها از دو تخت بزرگ استفاده میشود.
اتاقهای کانکت یا متصل را با نام اتاق تودرتو هم میشناسند. این اتاقها به شکلی ساخته شدهاند که هریک در ورودی مجزا از بیرون دارند و یک در هم در داخل فضای اتاق قرار دارد که این دو اتاق را به یکدیگر متصل میکند.
به بیان دیگر هرکدام از این اتاقها بهتنهایی یک اتاق مجزا با امکانات و حمام مجزا هستند که از طریق یک در از وسط به یکدیگر متصل شدهاند؛ بنابراین ساکنان این اتاق برای رفتن به اتاق یکدیگر مجبور نیستند از در خروجی بیرون بروند و وارد راهرو شوند تا به در اتاق بغلی برسند. آنها بهسادگی از طریق در قراردادهشده بین دو اتاق تردد میکنند.
اتاق کانکت یک انتخاب عالی برای خانوادههایی است که با فرزندان خود سفر میکنند؛ چراکه والدین میتوانند اتاق خود را از اتاق فرزندانشان جدا کنند و در عین حال ارتباط خود را با فرزندان نیز حفظ کنند.
عکسی از اتاق کانکت
اتاق دلوکس اتاقی است که شباهت بسیاری به اتاق دبل یا کواد دارد اما همانگونه که از نامش برمیآید بسیار لوکستر و مجللتر است. در واقع وجه تمایز اتاقهای دلوکس نسبت به اتاقهای دیگر، امکانات رفاهی بیشتر آنهاست. این دسته از اتاقها چشماندازهای زیبا و دکوراسیونهای مدرن دارند و همین مسئله باعث میشود نسبت به اتاقهای استاندارد گرانتر باشند.
اتاقهای دلوکس به دو نوع سینگل و دبل تقسیم میشوند و تختهای این اتاق از نوع کینگ هستند. از امکانات داخل اتاقهای دلوکس میتوان به پاتختی، میز اتو، یک میز کوچک، چایساز، قهوهساز، تلویزیون و یک یخچال کوچک اشاره کرد. فضای نشیمن در اتاقهای دلوکس جدا از اتاق خواب و حمام است و کاناپه، مبلمان و میز پذیرایی از دیگر امکانات سوئیتهای دلوکس به شمار میآیند.
تصویری از اتاق دلوکس
اتاقهای دابل دابل دو تخت دونفره دارند و چهار نفر میتوانند در این نوع اتاق اقامت کنند. با توجه به نوع هتل، ممکن است این نوع اتاق دارای دو تخت یک نفره و یک تخت دونفره باشد.
توئین هالیوود یک از انواع اتاق های هتل است که دو تخت یک نفره دارد و این تختها به وسیله یک سرتختی (معمولاً از جنس چوب) به یکدیگر وصل شدهاند؛ بنابراین دو نفر میتوانند در این اتاق اقامت داشته باشند. اغلب هتلهایی که اتاقهای اقتصادی دارند این اتاق را به مهمانان خود ارائه میدهند. مساحت این اتاقها بین 32 تا 40 متر مربع است.
نام این اتاق را شاید هرگز نشنیده باشید؛ چراکه اتاق پارلر برای مقاصد تفریحی کاربردی ندارد و بیشتر برای اهداف تجاری و کاری مورد استفاده قرار میگیرد. این اتاق یک سالن یا یک اتاق نشیمن بدون تخت است که تعدادی مبل برای نشستن در آن گذاشته شده است و معمولاً برای بحث و گفتوگو، جلسات کاری و ... از آن استفاده میکنند.
عکسی از اتاق پارلر
منظور از اتاق کویین یکی از انواع اتاق های هتل است که یک یا چند تخت کوئین را در خود جای میدهد. تختهای کویین تختهای بزرگی هستند که ابعاد آنها در اروپا ۱۵۰*۱۹۸ سانتیمتر و در آمریکا ۱۵۰ *۲۰۳ سانتیمتر است.
اتاقهای کابانا یکی از اتاقهای خاص هتلها محسوب میشوند که معمولاً یا نزدیک استخر و دریا هستند یا استخر خصوصی دارند. اندازهای که برای اتاقهای کابانا در نظر گرفته میشود بین 30 تا 40 مترمربع است. در برخی موارد استخر ممکن است خصوصی باشد و فقط برای مهمانان آن اتاق رزرو شود. دکوراسیون و مبلمان این اتاقها بسیار شیک و مجلل است و امکانات بیشتری از جمله جکوزی، بالکن، سشوار، دسترسی برای افراد معلول و ... دارند.
عکسی از اتاق کابانا
اتاق کینگ یک تخت کینگ با ابعاد حداقل ۱۸۰ در ۲۰۰ سانتیمتر دارد. مساحت اتاقهای کینگ معمولاً بین ۳۲ تا ۵۰ متر مربع است.
سوییت یا اتاق استودیو سوییتی است که بهجای تخت، یک کاناپه یا مبل تختخوابشو دارد. استودیو معمولاً در روز بهعنوان اتاق نشیمن و کار و در شب بهعنوان اتاق خواب استفاده میشود. این اتاقها علاوهبر مبلمان یک آشپزخانه کوچک با یخچال، اجاق گاز و امکانات اولیه یک آشپزخانه دارد. برخی از سوئیتهای استودیو علاوهبر مبل تختخوابشو، یک تخت دابل نیز دارند.
ویلا نوع خاصی از اقامتگاههاست که در برخی از مجتمعهای اقامتی وجود دارد. ویلا یک خانه مجزا است که حریم خصوصی و فضای بیشتری را برای مهمانان هتل فراهم میکند. ویلاها کاملاً مجهز هستند و علاوهبر اتاق خوابها، اتاق نشیمن و سالن پذیرایی دارای یک استخر شنای خصوصی، جکوزی و تراس نیز هستند. ویلاها با فضایی بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ مترمربع انتخابی عالی برای زوجها، خانوادهها و گروههای بزرگ به شمار میآیند.
از میان انواع اتاق های هتل، سوئیتها گزینههایی هستند که نسبت به اتاقها برتریهایی دارند و دارای چندین اتاق و امکانات رفاهی کاملتری هستند. مساحت این سوئیتها بین 70 تا 100 مترمربع است. سوئيتها براساس فضا، امکانات رفاهی و کارکردی که دارند و مهمانان مختلفی که هدف قرار میدهند، در دستهبندیهای مختلفی قرار میگیرند که در ادامه به ۳ نوع سوئیت اشاره میکنیم.
فیستا سوییتها از آن دسته سوییتهای لاکچری و مدرنی هستند که در همۀ هتلها پیدا نمیشوند. فیستا سوییت در هتلهایی که تالار پذیرایی و عروسی دارند ساخته میشود و پس از پایان یک مراسم عروسی مجلل و باشکوه در اختیار عروس و داماد قرار میگیرد.
بزرگترین، بهترین، لوکسترین و البته گرانترین سوییتهای هر هتل سوییت رویال یا پرزیدنتال است. این سوییتها از لحاظ اندازه، امکانات، طراحی و دکوراسیون با اتاقهای دیگر تفاوتهای آشکاری دارند. این سوئیتها شامل چند حمام یا سرویس بهداشتی، سالن پذیرایی بزرگ، نشیمن و ناهارخوری هستند.
حتی برخی از سوییتهای رویال دارای استخر روباز، پیشخدمت شخصی و مینیبار در داخل سوییت هستند. معمولاً با رزرو این نوع اتاق خدمات دیگر هتل مانند استخر، باشگاه، سالن کنفرانس، بار و ... به صورت رایگان در اختیار ساکنان قرار میگیرد.
تصویری از سوییت پرزیدنتال
سوییتهای دوپلکس اگرچه از لحاظ امکانات تفاوت چندانی با سوییتهای عادی ندارند، اما به دلیل ساختار و معماری خاصشان تقاوت قیمتی بارزی با سوییتهای دیگر دارند. این سوییتها دو طبقه هستند و سالن پذیرایی، آشپزخانه و اتاق نشمین در طبقه پایین قرار میگیرند و اتاقهای خواب در طبقه بالا هستند.
آپارتمانها بهترین گزینهها برای سفرهای طولانیمدت هستند. آپارتمانها شبیه به یک خانه کامل هستند و شامل اتاق خواب، نشیمن، مبلمان، حمام و سرویس بهداشتی میشوند و البته هزینه کمتری نسبت به ویلاها دارند. آپارتمانها معمولاً خیلی بزرگ نیستند اما کاملاً کاربردی هستند و برای کسانی که مجبورند سفرهای طولانیمدت داشته باشند و نمیخواهند پول فراوانی خرج کنند مناسباند.
در صورتی که هنگام رزرو اتاق کلمۀ هاف برد را دیدید به این معنا است که این اتاق همراه با وعده صبحانه و ناهار یا شام (یکی از این دو وعده) قابل رزرو است. اینکه وعده دوم ناهار باشد یا شام، در برخی هتلها به انتخاب هتل و در برخی دیگر میتواند بهعهده مسافر باشد.
اگر اتاق را به صورت فول برد رزرو کنید، در این اتاق علاوهبر صبحانه، ناهار و شام نیز در اختیارتان قرار خواهد گرفت و هزینۀ کلیه وعدههای غذایی در همان هزینهای که برای اتاق میپردازید لحاظ شده است.
یکی دیگر از مواردی که در فهرست بلندبالای اصطلاحات اتاق های هتل باید بدانید، دو اصطلاح فقط اتاق و اقامت و صبحانه هستند.
اصطلاح فقط اتاق به این معنی است که شما به همراه اتاق خود هیچیک از خدمات هتل از جمله وعدههای غذایی را نمیخواهید و هزینهای که پرداخت کردهاید فقط برای اقامت در اتاق پرداخت شده است.
اقامت و صبحانه نیز به این معنا است که شما به همراه اتاق یک وعده صبحانه را نیز دریافت خواهید کرد و هزینه آن در هزینههای اتاق منظور شده است.
در اتاقهای هتل انواع مختلفی از تختها قرار میگیرد که با آشنایی با آنها میتوانید تخت مناسب و موردنظر خود را انتخاب کنید. در ادامه انواع این تختها را به شما معرفی میکنیم.
تخت Sleeping Couch همان چیزی است که ما به عنوان مبل تختوابشو میشناسیم. استفاده از این مبلها یک راهکار مناسب برای افزودن تخت و فضای خواب به اتاق است که در عین حال فضای کمی اشغال میکند.
تخت سینگل همان تخت تکنفره است که معمولاً در اتاقهای سینگل هتل مورداستفاده قرار میگیرد و ابعاد آن ۱۰۰ * ۲۰۰ سانتیمتر است.
تخت کویین از نوع تختهای دونفره (دبل) و سایز آن معمولاً ۱۵۲ * ۲۰۳ است.
تخت کینگ یکی از بزرگترین تختهای دونفره است که ابعادی برابر ۱۹۳ * ۲۰۳ دارد.
انتخاب اتاق مناسب هنگام رزرو هتل یکی از ضروریترین کارهایی است که باید قبل از سفر انجام بدهید که البته کار چندان سختی به نظر نمیرسد، اما شاید اصطلاحات اتاق های هتل و تیپ بندی اتاق های هتل برای شما هم بسیار گیجکننده باشد. در این مقاله به بررسی انواع اتاق های هتل و انواع خدمات رزرو اتاق در هتل پرداختهایم و امیدواریم این راهنما به شما کمک کند تا سفر دلچسبتری داشته باشید.
اگر تفاوت هتل all و uall را نمیدانید، مقالهای با همین عنوان را در سایت ما بخوانید.
سؤالات متداول:
1. معروف ترین انواع اتاق های هتل چه اتاقهایی هستند؟
اتاق تک نفره، اتاق دو نفره، اتاق سه نفره، اتاق چهار نفره، ویلا، آپارتمان، سوییت و استودیو از جمله مهمترین انواع اتاقهای هتل محسوب میشوند.
2. لاکچری ترین اتاق های هتل چه نام دارند؟
اتاق دلوکس، اتاق کابانا و سوییت پرزیدنتال یا رویال از جمله لوکسترین اتاقها در هتل هستند.